sábado, 3 de septiembre de 2011

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya presiona perquè el castellà sigui també llengua vehicular a Catalunya

Mentre els tribunals espanyols ens conviden amablement a no continuar amb el model lingǘístic que forma part de l'ADN cultural i lingüístic del nostre país, en CiU de la ma d'en Duran i Lleida diu que el govern català no desacatarà la sentència.

I jo em pregunto, quí és en Duran i Lleida per decidir el que farà el govern Mas?

S'ha preguntat en Duran i Lleida a on aniran a parar els vots de CiU, si Espanya guanya aquesta batalla de la política lingüística?

Jo vull convidar als votants de CiU que passin tranquilament el seu vot a l'esquerra independentista catalana, si CiU no aconsegueix blindar el model d'inmersió lingüística en els propers mesos.

1 comentario:

  1. El model d'inmersió lingǘistica ampara també la llengua castellana, car es garantitza el domini de les dues llengües un cop acabats els estudis.

    El model de vehicularització en català, la llengua en risc, no agrada als espanyols que no són capaços d'adaptar-se a una societat que a poc a poc està arredreçant la seva llengua als nivells del segle XVIII, a on el català era la única llengua coneguda pel poble, i el castellà la llengua imposada per les administracions caciquils de Castella.

    Si es carreguen el model d'inmersió lingüística es carreguen el model de convivència que fa que la societat catalana sigui un sol bloc, una sola comunitat, un sol tarannà.

    Si dividim els xics en aules diferents, amb professors diferents, llibres diferents, llengües diferents...estem dividint la societat, l'estem fracturant.

    No volem catalans diferents, sinó iguals, i per això hi era el model d'inmersió lingüística. Si no aconseguim blindar el nostre model lingüístic la llengua catalana corre el perill de desaparèixer enfront de l'espanyol.

    ResponderEliminar