lunes, 12 de septiembre de 2011

Estem recuperant els nivells que la llengua tenia al segle XVIII

#Catalanourmother'stongue

El model d'immersió lingǘistica català, empara també la llengua castellana, car es garanteix el domini de les dues llengües (català i castellà) un cop acabats els estudis.

El model de vehicularització en català, la llengua en risc, no agrada als espanyols que no són capaços d'adaptar-se a una societat que a poc a poc està adreçant la seva llengua als nivells del segle XVIII, a on el català era l'única llengua coneguda pel poble, i el castellà la llengua imposada per les administracions castellanitzadores.

Si es carreguen el model d'immersió lingüística es carreguen el model de convivència què fa que la societat catalana sigui un sol bloc, una sola comunitat, un sol tarannà, un sol poble.

Si dividim els xics en aules diferents, amb professors diferents, llibres diferents, llengües diferents...estem dividint la societat, l'estem fracturant.

No volem catalans diferents, sinó iguals, i per això hi era el model d'inmersió lingüística. Si no aconseguim blindar el nostre model lingüístic la llengua catalana corre el perill de desaparèixer enfront el Castellà.

Vull convidar a tots aquells pares que reflexionin abans de permetre que els seus fills segueixin el model de secessió social que proposen C's i PPC, a adherir-se a aquest blog per tal de lluitar contra la espoliació cultural i lingüística que els catalans patim desde fa 300 anys. A Catalunya la llengua vehicular és el català, perquè la llengua mare de Catalunya és el català.

No hay comentarios:

Publicar un comentario